Kemi

v=k*[S2O8^2-]^m * [I^-]^n, hvordan finder jeg n og m ?

10. februar 2015 af chiqqa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har antaget, at reaktionen har et hastighedsudtryk, der kan beskrives som i følgende:

v=k*[S2O8^2-]^m * [I^-]^n

Jeg har plottet to graf med koncentrationen som funktion af reaktionshastigheden. Det blev to lineær graf med forklaringsgrad på 0,997. Det viser sig, at jo større koncentration af reaktanten jo højere er reaktionshastigheden, og det passer også fint med vores teori. Men hvordan finder jeg m og n. Er de så lig med 1 og hvad er forklaringen hmm :)?

Håber nogen kan hjælpe mig, da vi ikke har haft om det /


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2015 af mathon

  Alment:
                  Når
                                \left [ A \right ]=\frac{1}{k}\cdot v       hvor v er reaktionshastigheden
   er

                                v=-\frac{\mathrm{d}\left [ A \right ] }{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ A \right ]^\mathbf{\color{Red} 1}


Svar #2
10. februar 2015 af chiqqa (Slettet)

Jeg spørger måske lidt dumt, det må du undskylde :/

Men hvad betyder det du skriver, altså hvordan skal jeg forstå dette :/?

Tak 1


Skriv et svar til: v=k*[S2O8^2-]^m * [I^-]^n, hvordan finder jeg n og m ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.