Fysik

Energi

11. februar 2015 af Y2015 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej ,

Er der nogen der kan guide med dette spørgsmål?

Med en totalkapacitet på 22,5GW, hvor meget energi kan der maksimalt omsættes på et år? Til samenligning brugte vi i 2012 756 PJ i Danmark.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Gang effekten med tiden t = 1 år ≈ (√10)·107 s .


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2015 af SuneChr

Man har
     22,5 GW i et år = 22,5·109·365,25·24·60·60 Ws = 22,5·109·365,25·24·60·60 J
  = 22,5·109·365,25·24·60·60·10-15 PJ


Svar #3
11. februar 2015 af Y2015 (Slettet)

Tusind tak for jer begge :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2015 af SuneChr

# 1

\frac{10^{7}\sqrt{10}-365,25\cdot 24\cdot 60^{2}}{365,25\cdot 24\cdot 60^{2}}\approx 0,2065\%


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er forholdsvis let at huske som en tilnærmet værdi. Hvis Ns betegner antallet af sekunder i 365,25 dage, har man

        π·107 < Ns < (√10)·107

Tallet (√10)·107 er bekvemt til hurtige overslagsregninger. Middelværdien af de to grænser har en fejl på ca 0,12%.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2015 af SuneChr

Globalt, klimamæssigt, kan multiplikatoreffekten (måske) blive ret stor med faktor  107√10


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.