Fysik

Energi - vindmølle

11. februar 2015 af Y2015 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg sidder med dette opgave og kan ikke rigtig finde ud af hvordan skal jeg komme i gang. Er der nogen der kan hjælpe med det?

1. et døgn er vindhastigheden i en bestemt by 5 m/s fra kl. 0 til kl. 10 , 10 m/s fra kl 10 til kl 17 og 15 m/s fra kl. 24. hvor meget energi omsætter vindmøllen det pågældende døgn?

2. byen bruger 1.18 *1013 J til belysning og opvarmning dette døgn. hvor mange vindmøller af denne type skal bruges til at levere denne energi?

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Oplysningerne er helt utilstrækkelige.

Vedhæft hele opgaven.


Svar #2
11. februar 2015 af Y2015 (Slettet)

Hej, tak for dit svar.

Jeg har vedhæftet opgaven i en word dokument.

Vedhæftet fil:Vindmølle_Energi.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2015 af mathon

                    P_{vind}(v)=\left (\frac{1}{2}\cdot \varrho \cdot \pi \cdot R^2 \right )\cdot v^3

                    P_{vind}(v)=\left (1374,13263\: \frac{kg}{m} \right )\cdot v^3

                    P_{vind} \left (5\; \frac{m}{s} \right )=\left (1374,13263\: \frac{kg}{m} \right )\cdot \left ( 5\; \frac{m}{s} \right )^3=171766{,}6\; W=171{,}766\; kW

                     

                    


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2015 af mathon

                    P_{vind}(k\cdot v)=\left (1374,13263\: \frac{kg}{m} \right )\cdot \left (k\cdot v \right )^3=k^3\cdot P_{vind}(v)

               


Svar #5
11. februar 2015 af Y2015 (Slettet)

Mange tak for svaret Mathon.

Denne P-vind formlen står ikke (direkte) i min fysik bogen, derfor kunne jeg ikke komme i gang.

Mht. #4 kan du sige lidt om det. Hvad er k står for og hvorfor har du lavet dette udregning?

Den andet del af opgaven stadigvæk har jeg ingen ide hvordan skal det udregnes. Det med hvor mange vindmøller af denne type skal bruges til at levere denne energi? Vil du sige, hvordan kan jeg finde det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2015 af mathon

     P_{vind}\left ( 10\; \frac{m}{s} \right )=P_{vind}\left(2\cdot \left (5\; \frac{m}{s} \right )\right)=2^3\cdot P_{vind}\left ( 5\; \frac{m}{s} \right )=8\cdot \left ( 171,766\; kW \right )

     P_{vind}\left ( 15\; \frac{m}{s} \right )=P_{vind}\left(3\cdot \left (5\; \frac{m}{s} \right )\right)=3^3\cdot P_{vind}\left ( 5\; \frac{m}{s} \right )=27\cdot \left ( 171,766\; kW \right )


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. februar 2015 af mathon

b)

                                                \begin{array} {|c|c|} vindhastighed&el-effekt\\ \hline 5\; \frac{m}{s}&60,1181\; kW\\ \hline 10\; \frac{m}{s}&577,134\; kW\\ \hline 15\; \frac{m}{s}&927,536\; kW \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. februar 2015 af mathon

Det pågældende døgn
leverer vindmøllen:

                                              \begin{array} {|c|c|} tidsrum&el-energi\\ \hline 0-10&601,18\; kWh\\ \hline 10-17&4.039,94\; kWh\\ \hline 17-24&6.492,75\; kW \\ \hline i alt&11.133,87\; kWh \end{array}


Svar #9
11. februar 2015 af Y2015 (Slettet)

Kan du sige om formlen du har brugt i #3. Hvad hedder formlen og hvodan fandte du værdier til "bogstaver" i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. februar 2015 af mathon

#9
          Læs det grønne øverst på side 1.


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. februar 2015 af mathon

d)
        Byens døgnforbrug af el-energi:

                                            1{,}8\cdot 10^{13}\; J=5\cdot 10^6\; kWh

        Vindmøllebehovet:
                                            \frac{5\cdot 10^6\; kWh}{11.133,87\; \frac{kWh}{stk}}=449\; stk

                                          


Svar #12
11. februar 2015 af Y2015 (Slettet)

#10

Side 1 findes ikke i min fysik bogen-c og heller ikke BA.

Men jeg har fundet noget under titlen "Titalspotenser og præfikser" på side 12-13 i c-bogen. hvor m=p*v. og m=4/3*p*∏*R∧3.

Jeg tror nok, det er det. Men du har skrevet V∧3. Det kan jeg ikke forstå hvorfor.


Svar #13
11. februar 2015 af Y2015 (Slettet)

Nu er jeg med. Det er formlen til vindens effekt som blev indsættet i formlen til kinetisk energi. Dvs. P=1/2*A*P*V∧3:)


Svar #14
11. februar 2015 af Y2015 (Slettet)

Hej Mathon, 

Kan du lige sige kort hvad k beskrive noget i formlen? Jeg kan se at den er i v=5m/s er lige med nul, hvor i de to andre er det hhv. lige med 2∧3 og 3∧3.


Skriv et svar til: Energi - vindmølle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.