Matematik

enheder

11. februar 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har om idealgasligningen, hvor jeg har lavet en funktion, hvor voluminet afhænger af stofmængden:

V(n) = n * T * R / p

Hvis jeg så skal isolere n vha. casværktøjet, så får jeg ikke enheden opgivet i mol..

V - enhed: liter

R - gaskonstant (L*bar/mol*K)

n - stofmængde, mol

T - kelvin, K

Forskriften kan ses på den vedhæftet fil 

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2015 af Stats

Formlen er da også forkert?

p · V = n · R · T

V = (n · R · T)/p

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
11. februar 2015 af Ellapigen (Slettet)

hov, det er ændret men jeg kan stadig ikke få den ønskede enhed...


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2015 af Stats

Der står sQ ikke meget i dit dokument..

Har du sikret dig, at du har de rigtige enheder på de øvrige?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
11. februar 2015 af Ellapigen (Slettet)

jamen, V(n) som er voluminet er i liter

23,39 er konstanten (her er jeg usikker på enheden)

og skæringen ved jeg heller ikke hvad enhed den er i..

dog bør n være i mol


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2015 af Stats

R = 0,0820574587
Enheden: L·atm·K-1·mol-1

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #6
11. februar 2015 af Ellapigen (Slettet)

nej, gaskonstanten er i L*bar/mol*K i mit tilfælde..


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. februar 2015 af Stats

1 bar = 0.986923267 atm

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #8
11. februar 2015 af Ellapigen (Slettet)

okay, men hvad kan jeg gøre med det.. jeg skal nemlig have enheden for n i mol..


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. februar 2015 af Stats

--

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. februar 2015 af mathon

Enhedsmæssigt:

                    \left [ V(n) \right ]=\frac{\left [ R \right ]\cdot \left [ T \right ]}{\left [ p \right ]}\cdot \left [ n \right ]=\frac{\frac{bar\cdot L}{mol\cdot K}\cdot K}{bar}\cdot mol=\left (\frac{L}{mol} \right )\cdot mol

           


Svar #11
11. februar 2015 af Ellapigen (Slettet)

Præcis, men hvis jeg isolerer stofmængden n synes jeg ikke at få enheden mol..

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. februar 2015 af Stats

Det er fordi at din idealgaskonstant R er forkert...

http://da.wikipedia.org/wiki/Idealgasligning

Ellers, så skal du lave om på dine enheder, så de passer til din R

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. februar 2015 af mathon

Hvis din forskrift er

                   V(n)=\left (23,39\; \frac{L}{mol} \right )\cdot n-\left (0,00002725\; L \right )\approx \left (23,39\; \frac{L}{mol} \right )\cdot n


Svar #14
11. februar 2015 af Ellapigen (Slettet)

jeg er nemlig usikker på om skæring med b-aksen er i liter? men det er den vel..


Svar #15
11. februar 2015 af Ellapigen (Slettet)

men får jeg så mol? det kan jeg ikke lige se..


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. februar 2015 af mathon

Hvis
            V(n)  betyder volumen af n mol, skal din enhed da blive et volumen-mål - her liter.


Svar #17
11. februar 2015 af Ellapigen (Slettet)

Ja, men det er fordi jeg har fået et volumen på 0,1000 L og skal derfor finde stofmængden..


Brugbart svar (0)

Svar #18
11. februar 2015 af mathon

Det var jo et andet udgangspunkt:

                            \left [n \right ]=\frac{\left [p \right ]\cdot \left [V \right ]}{\left [R \right ]\cdot \left [T \right ]}=\frac{bar\cdot L}{\frac{bar\cdot L}{mol\cdot K}\cdot K}=\frac{1}{\frac{1}{mol}}=mol

                


Brugbart svar (0)

Svar #19
11. februar 2015 af Stats

Kan du give os opgave teksten?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #20
11. februar 2015 af Ellapigen (Slettet)

#18 det er bare med forskriften der skal bruges..

Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.