Matematik

røddernes sum og produkt

14. februar 2015 af snallex (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen som kan hjælpe mig med dette

Hvordan udregner man røddernes sum og produkt er der en formel for det eller noget ? 

jeg har f.eks. denne ligning hvor jeg skal finde røddernes sum og produkt:          x^2 - 5x + 6 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2015 af SuneChr

Der gælder generelt
x2 + bx + c = 0  har rødderne p og q  ⇔  p + q = - b  ∧  pq = c
I din ligning er rødderne { 2 ; 3 }


Svar #2
14. februar 2015 af snallex (Slettet)

mange tak 


Svar #3
14. februar 2015 af snallex (Slettet)

er det ikke -2 og - 3 SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Polynomiet faktoriseres

        x2 - 5x + 6 = (x-3)·(x-2)

så rødderne aflæses til x = 2 ∨ x = 3 , som anført i #1.


Skriv et svar til: røddernes sum og produkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.