Matematik

Kom med bedre forslag til antallet af portioner ??? MAT

15. februar 2015 af linepetersen97 (Slettet) - Niveau: B-niveau

"I bogen Gullivers rejse af Jonathan Swift er Gulliver 12 gange større end lilleputterne i hver af de tre dimensioner (højde, bredde og tykkelse). Derfor besluttede lilleputternes kejser, at der til hvert måltid skulle serveres 12^3 portioner (i lilleput-størrelse) til Gulliver. Kan I ved at benytte resultater i denne øvelse komme med et bedre forslag til antallet af portioner?"

og

Kan du se, hvordan følgende sætning afspejler konklusionerne i denne øvelse? Forklar.
”Hvis stofskiftet var proportionalt med kropsvægten, så ville en ko være kogende på overfladen eller en mus være nødt til at have en 20 cm tyk pels for at holde sig varm”

Jeg forstår slet ikke disse to opgaver, nogle der vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2015 af Eksperimentalfysikeren

Varmetransporten sker gennem huden, der kun er 122 gange så stor.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2015 af SuneChr

Stofskiftet f (x) for pattedyr vokser ikke proportionalt med kropsvægten x , men potentielt.
Der gælder
f (x) = bxa  for  0 < a < 1  ∧  b > 1
At Gullivers vægt så er 123x  betyder, at hans stofskiftet bliver
f (123x) = b·(123x)= 123a·f (x)
Heraf ses, at
123a < 123  da  a < 1
Han kan f.eks. få 122,25 gange en lilliputs portion.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2015 af lektiehjælp1997 (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke helt :-D


Skriv et svar til: Kom med bedre forslag til antallet af portioner ??? MAT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.