Matematik

Stofskifte - brug for jeres hjælp!

15. februar 2015 af lektiehjælp1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal aflevere den her aflevering snart og ingen kan hjælpe mig, vi har som sagt ferie og har ikke haft mulighed for at gå i lektiecafe.

Skal helst have skåret det ud i pap og forklaret hvorfor I bruger de tal som I gør, ellers forstår jeg intet, hahah.

Opgaverne lyder således:

f) Hvis et dyr er dobbelt så tungt som et andet, hvor mange gange større er dets stofskifte så?

h) Det oplyses, at et dyrs stofskifte er 3.4 liter ilt pr. time. Hvilken kropsvægt vil du forvente for dyret?

I får lige billeder af deforrige opgaver, hvis det kan bruges som 'hjælp'.

Håber at I kan hjælpe :-)

Vedhæftet fil: mat 1.png

Svar #1
15. februar 2015 af lektiehjælp1997 (Slettet)

..

Vedhæftet fil:mat 2.png

Svar #2
15. februar 2015 af lektiehjælp1997 (Slettet)

.

Vedhæftet fil:mat 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2015 af mathon

f) Hvis et dyr er dobbelt så tungt som et andet, hvor mange gange større er dets stofskifte så?

                                            \frac{S_2}{S_1}=\left (\frac{K_2}{K_1} \right )^{0,75} 
når K_2=2K_1

                                            \frac{S_2}{S_1}=2^{0,75}=1,68179

                                            S_2=1,68179\cdot S_1


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2015 af mathon

h) Det oplyses, at et dyrs stofskifte er 3.4 liter ilt pr. time. Hvilken kropsvægt vil du forvente for dyret?

     Isoler K i

                                 3,4=b_{gennemsnit}\cdot K^{0,75}


Skriv et svar til: Stofskifte - brug for jeres hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.