Matematik

Matematik aflevering Potens sammenhænge

16. februar 2015 af adaweakarim (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 3
For en bestemt plantesort kan sammenhængen mellem, hvor mange planter man dyrker pr. m2, og hvor meget den enkelte plante vejer, beskrives ved funktionen y=175000*x^-1,5
 hvor er y antal planter pr. og x er den enkelte plantes vægt målt i gram.


a) Hvor meget vil planterne hver især veje, hvis man dyrker 1500 pr. m2?
b) Hvor mange planter skal man dyrke pr. m2
, hvis man ønsker at gro planter, der vejer 10 g hver?
c) For en anden plantesort (plantesort 2) ved vi, at de enkelte planter hver især vejer 4 gram 
når der gror 1500 planter pr.m2, og planterne vejer 10 gram hver, når der gror 600 planter 
pr. m2. Find en forskrift for funktionen der beskriver sammenhængen mellem antal planter 
pr. og planternes vægt for plantesort 2.
d) En gartner er kommet til at blande de to plantesorter i en pose, og ønsker at dyrke 
planterne således, at alle planterne (af begge sorter) har samme vægt. Hvor mange planter 
skal han dyrke pr. m2 fra sin blandede pose plantesorter for at det kan lade sig gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2015 af mathon

a)
             Løs
                         1500 =175000·x-1,5


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2015 af mathon

b)
            Løs
                         y =175000·10-1,5
        


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2015 af mathon

c)
      plantesort 2:
            Beregn
          
                                 \frac{1500}{600}=\left (\frac{4}{10} \right )^a

                                  b=\frac{600}{10^a}


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. februar 2015 af mathon

d)
                              \left ( \frac{y_2}{b_2} \right )^{\frac{1}{a_2}}=x=\left ( \frac{y_1}{175000} \right )^{-\frac{1}{1,5}}
 


Skriv et svar til: Matematik aflevering Potens sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.