Matematik

Kan man flytte en funktion diagonalt?

17. februar 2015 af Stats - Niveau: A-niveau

Jeg vil gerne kunne flytte grafen f(x) = 1/x diagonalt..  gerne ned og til venstre...  Kan det lade sig gøre?

Såfremt vil jeg gerne have, at grafen skal gå igennem P1(0,2) og P2(2,0)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2015 af peter lind

Hvad mener du med diagonalt. En flytning består af en parallelforskydning + en drejning + evt. en spejling. Det kræver 3 parametre 2 for paralleforskydning samt drejningsvinklen


Svar #2
17. februar 2015 af Stats

Den skal flyttes den vej som pilene viser.. Såfremt, så skal "symmetrien" med linjen y = x være det samme

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Bestem a og b , således, at den nye funktion

        f1(x) = a + 1/(x-b)

opfylder      f1(0) = 2  og f1(2) = 0 , dvs

        a - 1/b = 2  
        a + 1/(2-b) = 0

dvs

        a = 1 + √2   og    b = 1 + √2

eller

        a = 1 - √2   og    b = 1 - √2


Skriv et svar til: Kan man flytte en funktion diagonalt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.