Fysik

Hjælp til opgave om tryk.

18. februar 2015 af Sibol33 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Find molmasserne for nitrogen, oxygen, argon og kuldioxid.

Der er jeg kommet frem til

N = 14g/mol

O2 = 32g/mol

Ar = 40g/mol

CO2 = 44 g/mol

Vis ud fra kendskabet til til luftens indhold, at den gennemsnitlige molmasse af luft 29 g/mol.

Jeg forstår ikke opgaven... Hvordan bestemmer jeg gennemsnittet af luftens indhold?

Beregn dernæst antallet af molekyler i 1 cm^3 luft ved 20 C og et tryk på 1 atm.

Her går jeg ud fra, at jeg bare skal finde n ved at isolere idealgasligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Luftens sammensætning er ca.: 78% N2, 21% O2, 1% Ar og 0% CO2

Tag så et vægtet gennemsnit. (Molmassen er N2 er 28 g/mol)

 Ja, du skal finde n ud fra idealgasligningen og gange det med Avogadros tal.


Svar #2
18. februar 2015 af Sibol33 (Slettet)

Kan det passe at:

n = P * V / R * T

n = 101,3Kpa * 0,000001m^3 / 8,31Pa*m^3/mol*K * 293 K = 0,000000042 mol.

0,000000042 mol * 6,02 * 10^23 = 2,5 * 10^16


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

n = 101,3*103Pa * 0,000001m^3 / 8,31Pa*m^3/mol*K * 293 K = 0,000042 mol.

0,000042 mol * 6,02 * 10^23 = 2,5 * 10^19


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om tryk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.