Matematik

rente

18. februar 2015 af Carstenhanse (Slettet) - Niveau: B-niveau

En person indsætter et beløb på en konto med en fast årlig rente på 3,0%   efter 4 år er beløbet på kontoen 12830,80 kr. 

hvor stort et beløb er der indsat på kontoen? 

Nogle der kan finde formlen, så dette spørgsmål kan løses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2015 af Stats

Anvend formlen Kn = K0(1+r)n

Se evt. dit forrige indlæg https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1574190

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
18. februar 2015 af Carstenhanse (Slettet)

Det vil sige at min regnestykke skal se sådan her ud? : 

12830,80 * (1+0,03)^4 = 14.441,1784 

Så denne person indsatte 14,441,1784 kroner på kontoen til at starte med? 


Svar #3
18. februar 2015 af Carstenhanse (Slettet)

Det kan bare ikke passe, for startbeløbet er større end slutbeløbet.... 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2015 af Stats

Kn = K0(1 + r)n

K0 = Kn / ((1 + r)n) = Kn(1 + r)-n   <--- Denne skal bruges

K0 fortæller dig startbeløbet.
Kn er slutbeløbet
n er antallet af terminer (I dit tilfælle er det år)
r er renten

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
18. februar 2015 af Carstenhanse (Slettet)

Men kan startbeløbet godt være større end slutbeløbet? det virker skørt ... 


Svar #6
18. februar 2015 af Carstenhanse (Slettet)

prøver lige igen :)


Svar #7
18. februar 2015 af Carstenhanse (Slettet)

12830,80 * (1+0,03) ^-4 = 11,399,99 kroner 

Dét ser mere rigtigt ud. Er det korrekt?  :) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. februar 2015 af Stats

Ja

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.