Fysik

Hvad mener det? Og hvordan løser man det?

18. februar 2015 af SejeReje08 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har 2 opgaver i fysik som jeg har siddet og bøvlet med i nu 2 timer og kan hverken forstå eller løse.... Kan nogen hjælpe mig?

1. MAN B&W Diesel sælger skibsmotoren 14K98MV. Det er en 28 m lang og 15 m høj totakts dieselmotor med en effekt på 80,080 kW.

Hvad er effekten i HK (hestekraft)?

2.  En hest går på gangspil, som trækker en pumpe i en mine. Vandet skal løftes 50 m op. Hvor meget vand kan hesten pumpe op pr. minut?

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2015 af hesch (Slettet)

#0: 

1)    1 HK = 0,736 kW   ( så vidt jeg husker, slå det op ).

2)    Du skal vel antage, at en hest yder 1 HK, ( hvilket jo er noget vrøvl ). 1 HK = 0,736 kW = 736 J/s.
       m kg vand løftet 50 m kræver en energi på  m*g*h = m * (9,82 m/s2 * 50 m). Denne energi yder hesten
       pr. 60 sek.  Effekt = energi / tid = J / s = Watt.


Skriv et svar til: Hvad mener det? Og hvordan løser man det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.