Kemi

Bestem antal mol.

19. februar 2015 af Slboidd2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

0,120g magnesium reagere med svovlsyre.

Find molmasserne for magnesium og hydrogen og beregn, hvor mange mol hydrogen, der dannedes ved reaktionen. 

Hvordan bestemmer man antal mol under en reaktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2015 af mathon

Reaktion
opløsning af Mg i overskud af svovlsyre:


                                            Mg (s)   +   H2SO4 (aq)   --->   MgSO4 (aq)   +   H2 (g)
ækvivalente mængder:       1 mol                                                              1 mol
                                         24,305 g                                                           1 mol
                                          0,120 g                                                             n(H2)

forholdsberegning:
                                             \frac{n(H_2)}{1\; mol}=\frac{0{,}120\; g}{24{,}305\; g}

                                             n(H_2)=\frac{0{,}120}{24,305}\cdot \left (1\; mol \right )

       

               


Skriv et svar til: Bestem antal mol.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.