Matematik

sammenhæng

19. februar 2015 af Carstenhanse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Min opgave er vedhæftet som fil. 

Mangler hjælp til hele opgaven.... 

Vedhæftet fil: mat opg 6.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Bestem den eksponentielle funktion   y = b · ax  ud fra de to punkter (0 ; 255) og (4 ; 369) .

Beregn dernæst fordoblingskonstanten

        X2 = log(2) / log(a)


Svar #2
19. februar 2015 af Carstenhanse (Slettet)

Det vil sige at a = (0;255)  og b=(4;369) 

og hvad fortæller a og b om sammenhæng? 

og den sidste: skal jeg da på min lommeregner skrive Log(2)/log(4;369) ???? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, a og b er ikke punkter, men to konstanter, der kan findes ud fra de to punkter på funktionens graf. Indsæt hvert punkts koordinater i forskriften, så får man to ligninger til bestemmelse af a og b:

        255 = b · a0

        369 = b · a4 .

Den første ligning giver umiddelbart b, hvorefter a kan findes af den anden ligning.


Skriv et svar til: sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.