Kemi

volumen af ren ethanol?

19. februar 2015 af AdamKo (Slettet) - Niveau: C-niveau

for at finde massen af ren ethanol, kan det så passe jeg skal bruge formlen cVol%=v(a)/v(blanding), hvor jeg så skal finde v(a), ved hjælp af denne formel v=masse/densitet? Eller er jeg helt galt på den? Hvis jeg er, hvilke former skal jeg så bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2015 af ChemistryIsKey

Det kommer an på, hvilke oplysninger du har. Hvis du ved, hvor stort et volumen ethanol du skal udregne massen for, kan du beregne denne ved formlen;

     m = ρ · V   ,   hvor ρ = 0.789 g/mL for 100% ren ethanol

:)


Skriv et svar til: volumen af ren ethanol?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.