Matematik

Spørgsmål

19. februar 2015 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

kan p = n*R*T / V bruges her, hvor V er volumen af luften og ved ikke lige med n

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at brøken p·V/T er konstant. Man kender p1, V1 og T1 for luften ved 20 C . Man bestemmer rumfanget V2 for luften ved den frosne temperatur T2 ud fra oplysningerne om, at isens rumgang er større end vandets rumfang. Derved kan man så bestemme trykket p2 af luften i den frosne flaske.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2015 af mathon

       {V_{luft}}^{-18^{\circ}}=(520\; cm^3)-(230\; cm^3)\cdot 1{,}10


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2015 af mathon

         p_2=\left ( \frac{p_1\cdot V_1}{T_1} \right )\cdot \frac{T_2}{V_2}

         p_2=\left ( \frac{\left (101\; kPa \right )\cdot \left ( 0,290 \; m^3\right )}{293\; K} \right )\cdot \frac{255\; K}{0,267\; m^3}


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Heldigvis går de gale rumfangsenheder ud mod hinanden, men der gælder nu, at

        290 cm3 = 290 · (10-2 m)3 = 290·10-6 m3 = 0,290·10-3 m3

med en tilsvarende korrektion for 267 cm3 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2015 af mathon

sorry:
                   p_2=\left ( \frac{\left (101\; kPa \right )\cdot \left ( 0,290\cdot \mathbf{\color{Red} \, 10^{-3}} \; m^3\right )}{293\; K} \right )\cdot \frac{255\; K}{0,267\cdot \mathbf{\color{Blue} 10^{-3}}\; m^3}


Skriv et svar til: Spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.