Matematik

Hvad fortæller f'(x) om grafens forløb?

19. februar 2015 af Snitchz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har differentieret ligningen f(x)=x^3-3x^2-9x+6 og fået f'(x). 
Hvad fortæller f'(x)= 3x^2-6x-9 om grafens forløb? Er det noget med monotoniforhold? Ved ikke hvordan jeg skal gribe den an...

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2015 af Sneharusha (Slettet)

f'(x) snagiver funktionens (tangent)hældning. Når f'(x) er lig med 0 (altså funktionens tangenthældning er lig med 0), er der der maximum, minimum eller vandret tangenthældning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2015 af mathon

Det er f '(x)'s fortegnsvariation, der "fortæller" noget om f-grafens monotoniforhold.

                       f{\, }'(x)=3(x+1)(x-3)   som er negativ for  -1<x<3
                                                                     som er positiv for  x\in \mathbb{R}\; \backslash\; ]\! -1;3[


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2015 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 8 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hvad fortæller f'(x) om grafens forløb?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.