Fysik

enheder

21. februar 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg forstår ikke helt, hvordan min bog fik denne enhed:

0,0821 L*atm/mol*k = 8,31 J/mol*K?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2015 af mathon

                              \left [R \right ]=\frac{\left [p \right ]\cdot \left [V \right ]}{\left [n \right ]\cdot \left [T \right ]}=\frac{atm\cdot L}{mol\cdot K}=\frac{\left (101325\; \frac{N}{m^2} \right )\cdot (10^{-3\; }m^3)}{mol\cdot K}=101,325\; \frac{J}{mol\cdot K}

                                   1\; \frac{atm\cdot L}{mol\cdot K}=101,325\; \frac{J}{mol\cdot K}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man har

      1 L·atm/(mol·K) = 1·10-3 m3 · 1,01325·105 Pa / (mol·K) = 1,01325·102 m3·N/m2 / (mol·K)

                                 = 1,01325·102 Nm / (mol·K)

                                 = 1,01325·102 J/(mol·K)


Skriv et svar til: enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.