Matematik

Løs ligning hjælp

22. februar 2015 af Karo1336 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har svært ved at komme videre i en opgave, da jeg ikke kan finde ud, hvordan jeg skal løse følgende ligning, som er vedhæftet

Jeg ved at jeg skal ende med at kunne løse den som en andengradsligning med 2 løsninger, men kan ikke helst se hvordan jeg skal komme dertil.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2015 af Soeffi

Husk når du løser den, at venstre side ikke må blive negativ.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2015 af mathon

                      4-k=\frac{1}{\sqrt{2}}\cdot \sqrt{6}\cdot \sqrt{5+k^2}

                      4-k=\sqrt{3}\cdot \sqrt{5+k^2}

                      (4-k)^2=\left (\sqrt{3}\cdot \sqrt{5+k^2} \right )^2

                      16-8k+k^2=3\cdot (5+k^2)

                      16-8k+k^2=15+3k^2

                      2k^2+8k-1=0


Svar #3
22. februar 2015 af Karo1336 (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Løs ligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.