Matematik

Pladderballe Bodega laver ølrafling. Man slår med tre terninger og alt efter antallet af 6'ere sker der følgende:

22. februar 2015 af heeeeeeeeey (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey 

jeg har fået denne opgave, og jeg ved ikke hvordan jeg helt skal lave den. Opgaveformuleringen er følgende:

Pladderballe  Bodega laver ølrafling. Man slår med tre terninger og alt efter antallet af 6'ere sker der følgende:
0 6'ere - man skal betale fuld pris 
1 6'er - man får 4 kr. rabat
2 6'ere - man får 10 kr. rabat 
3 6'ere - man får øllen gratis (30 kr. rabat)
a) Bestem sandsynlighederne  for at få 0, 1, 2 eller 3 6'ere 
b) Bestem den forventede rabat 
c) Bodegaen indkøber øl til 15 kr. stykket. Hvad er den gennemsnitlige  fortjeneste for hver øl? 

Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2015 af Soeffi

a) Betragt det som en bernouilli-proces hvor N=3, p=1/6 og k=0,1,2,3. Sandsynlighederne er binomialfordelt. 

b) Forventningsværdien er ∑k=0,1,2,3 (Sandsynligheden for k 6'ere)·(Rabat for k 6'ere)

c) Fortjenesten er 30 kr. - (15 kr. + forventet rabat). 30 kr. følger af, at fuld rabat = salgspris.


Skriv et svar til: Pladderballe Bodega laver ølrafling. Man slår med tre terninger og alt efter antallet af 6'ere sker der følgende:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.