Matematik

Differentialregning (ligning for tangent)

22. februar 2015 af karlosi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, håber der er nogle derude som kan hjælpe med følgende opgave:

Funktionen g er givet ved forskriften g(x)=x3+2x2-x

1) Løs ligningen g'(x)=-2

2) Bestem en ligning for hver af de tangenter, der har hældning 3. 

Jeg har differentieret udtrykket:

g'(x)=3x2+4x-1

Skal jeg så bare finde nulpunkterne(rødderne) og gå videre derfra?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2015 af peter lind

Nej. I opgave 1 skal du løse ligningen g'(x) = 3x2+4x-1 = -2

I den anden skal du løse ligningen g'(x) = 3 for at finde hvor tangentens røringspunkt med kurven er.


Svar #2
22. februar 2015 af karlosi (Slettet)

Når okay jeg forstår. Tak

Men i den første skal jeg som jeg har skrevet tidligere bare finde rødderne for at løse ligningen ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2015 af peter lind

ja løsningen til et en andengradsligning er det samme som at finde rødderne


Svar #4
22. februar 2015 af karlosi (Slettet)

Kunne du måske hjælpe med denne opgave også.

Funktionen f har forskriften:

f(x)=32x-2*3x+1

Bestem en ligning for hver af tangenterne til grafen f i punkterne med første koordinat henholdsvis -1,0 og 1.

Jeg har aldrig set sådan et udtryk før derfor har jeg svært ved opgaven!

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2015 af peter lind

Hvis du har en ny opgave, bør du oprette en ny tråd.

Ligningen for tangenten til grafen for en funktion f(x) i punktet (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Du skal derfor

find f'(x)

beregne f(-1), f(0) og f(1)

beregne f'(-1), f'(0) og f'(1)

og derefter sætte resultaterne ind i tangentligningen


Svar #6
22. februar 2015 af karlosi (Slettet)

Jamen det har jeg godt styr på, jeg har mere svært ved at differentiere udtrykket altså finde f'(x).


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2015 af peter lind

Du kan finde de nødvendige differentialkvotienter på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/diff.html#skema


Skriv et svar til: Differentialregning (ligning for tangent)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.