Fysik

energi

22. februar 2015 af paaske1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogle, som gerne vil hScreen Shot 2015-02-22 at 20.40.14.pngjælpe mig med denne opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2015 af peter lind

Nu har jeg aldrig selv prøvet stangspring; men mon ikke springeren bruger ekstra kræfter på stangen under springet ?

Opgavestilleren forventer nok at du bruger energibevarelse. Ved jordoverfladen er den potentielle energi 0. Der er kun kinetisk energi, som du kan beregne.  Ved toppen af springet er den kinetiske energi  0. Al energien altså  den kinetiske energi er blevet til potentiel energi. Du kender altså den potentielle energi. Det kan du bruge til at beregne højden


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2015 af mathon

                         m\cdot g\cdot \Delta h=\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2

                         g\cdot \Delta h=\frac{1}{2}\cdot v^2

                         \Delta h=\frac{v^2}{2g}

                         


Skriv et svar til: energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.