Matematik

Bestem skibets afstand fra land

23. februar 2015 af ztuema (Slettet) - Niveau: A-niveau

To kystvagtstationer har en retlinjet kyst i øst-vestlig retning en indbyrdes afstand på 10,5 km. Fra et skib, der har en stik østlig kurs, danner sigtelinjerne til stationerne vinkler med skibets sejlretning på 25o og 103o Tegn en skitse af situationen og bestem skibets afstand fra land.

Jeg er noget frem til, at tegningen skal se sådan ud (se vedhæftet fil)

Men hvordan regner jeg afstanden ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2015 af Soeffi


Svar #2
23. februar 2015 af ztuema (Slettet)

#1

Hvilke af siderne er det jeg skal regne ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal bestemme højden i den viste trekant på siden AB.

Man bestemmer let de tre vinkler i trekanten, hvorfor sinusrelationerne kan benyttes til at bestemme de to ukendte sider. Højden findes da let heraf.


Svar #4
23. februar 2015 af ztuema (Slettet)

<ACB= 103 -25o

<A= 180-103= 77o

<B=180-77-78= 250

<C=103-25= 78o

Afstanden fra skibet til land = højden fra siden AB

Skal jeg så bare dele trekanten i to og bruge pythagoras? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så har man

        |AC| = b = c·sin(B)/sin(C) = 10,5 · sin(25º) / sin(78º)

og

        hc = |AC| · sin(A) = c · sin(A) · sin(B) / sin(C) = 10,5 ·sin(77º) · sin(25º) / sin(78º)


Skriv et svar til: Bestem skibets afstand fra land

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.