Matematik

Virkelig hjælp!

23. februar 2015 af sarahansen00 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

HIGH SCHOOL

Emma og Rasmus skal i 8. Klasse. De vil gerne på high school efter 9. Klasse. De ønsker at spare op til dette ophold.

Emma har fra sin konfirmation 21.850kr på en bankkonto i Jyske Bank til 2% p.a.

Rasmus har fra sin konfirmation 10.000kr på en bankkonton i Spar Nord til 3,75% pr. År

Deres forældre vil gerne hjælpe dem. Emmas forældre kan indsætte mellem 750 og 1000 kr. hver måned på hendes bankbog. Rasmus forældre kan afse 18.000 kr. i alt de næste to år til Rasmus High School.

SKEMA

HIGH SCHOOL PRISER

PROGRAMLANDE OG PRISER 2012/13:

Usa 59.950kr

Vestcanada 82.950kr

Sydafrika 66.950kr

Ecuador 59.950kr

Kina 64.950kr

Storbritanien 69.950kr

Tyskland 49.950kr

Italien 49.950kr

Indien 64.950kr

Osv...

Spørgsmålet: I skal nu undersøge hvilke muligheder Emma og Rasmus har for at spare penge sammen til opholdet.

og jeg ved formlen er her til spørgsmålet, men jeg ved ikke hvilke tal jeg skal indsætte i formlen?? og hvad svarene egentlig er? 

Emmas konfirmationspenge vil på 2 år blive til  21850·1,022

og hjælp fra forældrene vil indbringe fra 24·750 til 24·1000 kr + renter

Rasmus' konfirmationspenge vil på 2 år blive til  10000·1,03752  

og hjælp fra forældrene vil indbringe 18000 kr + renter

Tusind tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1570978 hvor tråden sjovt nok har samme overskrift.


Svar #2
23. februar 2015 af sarahansen00 (Slettet)

Det er egentlig min side. jeg slettede den og lavede en ny, men synes ikke rigtigt jeg fik svar på hvad jeg skulle indsætte, fik egentlig kun formlen som vist deroppe :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skulle så have fortsat diskussionen i den oprindelige tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal beregne, hvor meget Emma og Rasmus hver har til rådighed efter de 2 år, og hvor meget deres forældre kan bidrage med, inklusive renter. Derefter kan du se på kataloget over rejsemuligheder.


Svar #5
23. februar 2015 af sarahansen00 (Slettet)

tror du, du kan hjælpe mig nu så? :)


Svar #6
23. februar 2015 af sarahansen00 (Slettet)

Men det jo det jeg ikke kan finde ud af? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Læs #4 og benyt den hjælp du fik i den anden tråd.


Svar #8
23. februar 2015 af sarahansen00 (Slettet)

Jeg har kigget, men jeg forstår stadigvæk det ikke. De to personer havde nogle forskellige svar? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ordlyden var forskellig, men indholdet er forsåvidt det samme. Du skal benytte formlen for beregning af rente.


Svar #10
23. februar 2015 af sarahansen00 (Slettet)

Kan det passe, at Emma vil have i alt = 41.460 kr. i alt? 

Fordi Emmas konfirmationspenge + renter og forældrenes penge + renter. 


Svar #11
23. februar 2015 af sarahansen00 (Slettet)

Glemte lige at skrive, altså forældrenes penge + renter i 2 år osv.


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det kommer jo an på, hvad forældrene sparer op.

Beregn først, hvad konfirmationspengene bliver til på 2 år.

Beregn så, hvad der haves på en konto, hvor der hver måned indsættes 750 kr i 2 år til 2% pa.

Beregn, hvad der i stedet vil haves på en konto, hvor der hver måned indsættes 1000 kr i 2 år til 2% pa.

Derved finder man grænserne for, hvad Emma vil have til rådighed.


Svar #13
23. februar 2015 af sarahansen00 (Slettet)

1) Konfirmationspenge = 21.850 * 1,02 i anden = 22.733kr. 

2) 750 * 24 * 1,02 i anden = 18.727 kr.

3) 1000 * 24 * 1,02 I i anden

Kan dette passe?


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

I 2) og 3) skal du benytte formler for en annuitetsopsparing. Hvert månedligt beløb (750 kr eller 1000 kr) trækker jo kun renter fra den dag, det bliver indsat på kontoen.


Skriv et svar til: Virkelig hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.