Kemi

nogen kan hjælpe med at forklare mig grafen

25. februar 2015 af eliat (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved at ligevægten har noget med temperatur ændring, og ved afkøling kan der godt være forskydning mod venstre, men problemet er jeg ikke kan forstår den graf 


Svar #1
25. februar 2015 af eliat (Slettet)

her er opgaven

Vedhæftet fil:hjælp 2,b.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2015 af mathon

                                       \frac{\left [ CO \right ]^2\cdot \left [ O_2 \right ]}{\left [ CO_2 \right ]^2}=K_c

Ved afkøling ses af graferne, at \left [ CO_2 \right ] øges, mens \left [ CO \right ] og \left [ O_2 \right ]  mindskes,
hvorved ovenstående brøk mindskes
dvs
                         K_c mindskes ved den lavere temperatur.

Da en afkøling resulterer i en ligevægtsforskydning mod venstre, som kompensation for varmeenergitabet, må processen mod venstre være exoterm, og processen mod højre derfor endoterm.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2015 af Soeffi

.

Vedhæftet fil:ligevægt.png

Skriv et svar til: nogen kan hjælpe med at forklare mig grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.