Matematik

Maksimal værdi af x ( Differentering)

08. marts 2015 af samty (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løses denne? 


Svar #1
08. marts 2015 af samty (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2015 af peter lind

Find f'(x)

Derefter har du to muligheder.

Brug formlen for toppunktet af en parabel  eller

Find f''(x) og løs ligningen f''(x) = 0


Svar #3
08. marts 2015 af samty (Slettet)

f(x) = -x^3+6x^2+x

f'(x) = -3x^2+12x+1

Anvender toppunktsformlen for en parabel:

x = \frac{-b}{2*a} = \frac{-12}{2*-3}=2

Altså f'(x) er maksimal når værdien af x er lig med 2. 


Skriv et svar til: Maksimal værdi af x ( Differentering)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.