Matematik

Areal af trekant

10. marts 2015 af Juhusen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe? 

Har det noget med monotoniforhold at gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2015 af PeterValberg

Ud fra de givne oplysninger skal du opstille et funktionsudtryk, der beregner 
trekantens areal som en funktion af x, - bestem denne funktions monotoniforhold
med henblik på at finde den optimale værdi for x (der giver det største areal)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at arealet af en retvinklet trekant med kateterne a og b er

        T = (1/2)·a·b

Denne trekant har kateterne x og f(x) = 9 - x2 . Opstil et udtryk for arealet A(x) af trekanten, og bestem maksimum for funktionen A(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2015 af Soeffi

#1

Der ser ud til at være skrevet forkert i opgaven: "(0,x)" skal være "(x,0)" som antydet i #2. Det andet giver bare A(x)=½x2.


Svar #4
10. marts 2015 af Juhusen (Slettet)

Er dette korrekt? 

Og så finder jeg A'(x), sætter den lig 0 og laver monotoni? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt.


Svar #6
10. marts 2015 af Juhusen (Slettet)

Super! :-)  

Nu er jeg nået her til. Har trekanten så det største areal når x = 1,73205 eller skal jeg sætte 1,73205 ind på x plads i A(x) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man skal beregne det størst mulige areal, så man skal beregne A(x) for den x-værdi, du har fundet,
dvs for x = √3 . Angiv først den eksakte værdi. I opgaven er man kun interesseret i værdier x ≥ 0.


Svar #8
10. marts 2015 af Juhusen (Slettet)

Så jeg kan egentligt godt slette alt det sidste, og så gøre det sådan her? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det skal være: Ekstremumspunkter findes, hvor A'(x) = 0 , ikke A(x) = 0, som du skriver i det vedlagte.

Du har ikke beregnet A(x) korrekt for x = √3 . Det er ikke lig med 5.


Svar #10
10. marts 2015 af Juhusen (Slettet)

Nårh ja selvfølgelig, tak! 

Altså  √3 er vel 1,73205?  

Ellers er jeg ikke med på hvad du mener :-) Skal jeg sætte  √3 ind på x plads? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, man skal beregne A(√3)

        A(√3) = (1/2)·(√3)·(9 - (√3)2) = (1/2)·(√3)·(9 - 3) = 3·√3

Det er ikke lig med 5.


Svar #12
10. marts 2015 af Juhusen (Slettet)

Ahhh, så er jeg med! :-) Ser det rigtigt ud nu? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja.


Svar #14
10. marts 2015 af Juhusen (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen :-) 


Skriv et svar til: Areal af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.