Matematik

Løs f '(x)=0

10. marts 2015 af Milie2708 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

Jeg skal løse f ' (x)=0 i hånden uden hjælpemidler....

Jeg har allerede differentieret f(x), dette var resultatet 3x^2-5*x+4

Hvordan gør jeg det i hånden?? Jeg skulle gerne få nogle x-værdier som jeg kan tegne en monotonilinje over, og senere bestemme monotoniforholdene for.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Løs så 2.-gradsligningen

        3x2 - 5x + 4 = 0

Beregn diskriminant og benyt eventuelt rodformlen. Benyt din viden om fortegnet for et 2.-gradspolynomium.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2015 af mathon

               f '(x) = 3x2 - 5x + 4 > 0  for alle x
hvorfor
               f(x) er voksende i hele sin definitionsmængde.


Skriv et svar til: Løs f '(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.