Fysik

Finde ud af hvor mange grader luften i en ballon skal opvarmes for, at den kan lette

11. marts 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal bygge en ballon, som har en tyngdekraft på 0,517 N og uden opvarmning af luften indeni, har ballonen en opdrift på 0,279 N. Hvordan finder jeg ud af, hvor mange grader, jeg skal opvarme luften, for at den kan lette?


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. marts 2015 af mathon

Da
                           \varrho =\frac{p\cdot M}{R\cdot T}=\frac{p\cdot M}{R}\cdot \frac{1}{T}        
 
haves for at ballonen kan lette:

                           {\varrho _{luft}}^{inde}\cdot T_{inde}={\varrho _{luft}}^{ude}\cdot T_{ude}

                           T_{inde}=\frac{{\varrho _{luft}}^{ude}}{{\varrho _{luft}}^{inde}}\cdot T_{ude}

                           T_{inde}=\frac{V\cdot {\varrho _{luft}}^{ude}\cdot g}{V\cdot {\varrho _{luft}}^{inde}\cdot g}\cdot T_{ude}

                           T_{inde}=\frac{0,517\; N}{0,279\; N}\cdot T_{ude}

                           T_{inde}=1,85305\cdot T_{ude}


Skriv et svar til: Finde ud af hvor mange grader luften i en ballon skal opvarmes for, at den kan lette

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.