Matematik

En populations vækst kan beskrives ved differentialligningen

11. marts 2015 af louva (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber der er nogen derud der kan hjælpe mig!!! Er virkelig lost!!??

En populations vækst kan beskrives ved differentialligningen:

dN/dt = 0.5N*(1 - 0.00002N)

hvor N(t) er antallet af individer til tiden t, der måles i uger.

a) Bestem væksthastigheden til tidspunktet t0.

b) Angiv den øvre grænse for populationens størrelse.

c) Bestem en forskrift for N, når N(0) = 1000.

d) Beregn det tidspunkt t, fra hvilket  [N(t) >_ 40000] .


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. marts 2015 af peter lind

a) Brug at dN/dt er væksthastigheden

b) Ved den øvre grænse er dN/dt=0

c) Løs ligningen ved separation af variable. Det er muligt at der også står en færdig løsning i din bog eller formelsamling. Hvis du må bruge et CAS værktøj er det også en mulighed

d) Løs ligningen N(t) = 40000


Svar #2
12. marts 2015 af louva (Slettet)

Hvordan er det jeg skal brug dN/dt til at finde væksthastighed??? 


Svar #3
12. marts 2015 af louva (Slettet)

Jeg har fundet ud af det. Tak peter lind :D


Skriv et svar til: En populations vækst kan beskrives ved differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.