Matematik

Bestem den mindste afstand

12. marts 2015 af carolinakvalheim (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har lige nu om differentialregning i matematik, og er igang med at regne små opgaver. Er nået til en opgave som lyder: Bestem den mindste afstand fra punktet (0,1) til funktionen: √x 

Håber nogle kan hjælpe, evt. hvordan dette kan løses i Maple 18. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2015 af peter lind

Det giver ikke rigtig nogen mening. Mener du afstanden fra (0, 1) til  (x, f(x)) ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2015 af Stats

Afstanden fra punktet P(0,1) til funktionen f(x) = √x

√[ (0-x)2+(1-f(x))2 ] = √[ x2 + 1 + f(x)2 - 2f(x) ] = √[ x2 + 1 + x - 2√x ]

Husk at x≥0. Vi minimere, og sætter denne til 0, og får afstanden til at være:

√1 = 1

(Ved ikke om dette er korrekt)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2015 af SuneChr

Det er mest enkelt at se på funktionen
f (x) = (x - 0)2 + ((√x) - 1)2
og differentiere den.
Da får vi
f '(x) = 0 for x ≈ 0,3478


Skriv et svar til: Bestem den mindste afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.