Matematik

Differentier (x+ln⁡x )^(-3)

14. marts 2015 af NTNTNTNT (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg kan ikke finde ud af at differentiere (x+lnx)^-3.

Jeg ved at jeg skal bruge kædereglen, men kan ikke finde ud af hvordan. Ved ikke hvordan jeg skal fastsætte hhv. den ydre og indre funktion. Håber, at der er en, som kan hjælpe.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2015 af SuneChr

f (x) = x- 3
g (x) = x + ln x
h (x) = f º g (x)
h '(x) = [ f ' º g (x) ]· g '(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2015 af mathon

         \left (\left ( x+\ln(x) \right )^{-3} \right ){ }'=-3\left ( x+\ln(x) \right )^{-4} \cdot \left ( 1+\frac{1}{x} \right )


Svar #3
14. marts 2015 af NTNTNTNT (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Differentier (x+ln⁡x )^(-3)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.