Matematik

Vinkler

16. marts 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med vedhæftet billede? (opgave) :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

a) Trekant AHC er en retvinklet trekant med AC = 30 cm som hypotenusen og CH = 26 cm som den ene katete. Find nu vinkel C ved at benytte udtrykket for cos til en vinkel i en retvinklet trekant.

b) Beregn derefter siden |AH| ved at benytte Pythagoras i trekant ACH. Vinkel B i den retvinklede trekant AHB kan derefter findes ved at benytte udtrykket for tangens til en vinkel i en retvinklet trekant. Endelig findes vinkel A ved at benytte vinkelsummen i trekant ABC, hvor man nu kender de to vinkler B og C.


Svar #2
16. marts 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Tusind tak! Jeg skriver lige mine resultater ned for at sikre mig de er rigtige, kan du se om de er det? :-) 

A) cos A =26/30 ? 0.866667
cos-1(0.86 = 29.92° = vinkel c

AH = 302+262=√(1576) ? 39.6989

B) tan A =13/39.69 ? 0.327538
tan-1(0.32=17.74°=vinkel b

180-29.92-17.74=132.34 = vinkel a 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vinkel C er korrekt.

AH er forkert beregnet. AH er en katete, ikke hypotenusen. VInkel B er derfor forkert, og dermed også vinkel A.


Svar #4
16. marts 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Hvordan skal jeg så udregne AH???? 


Svar #5
16. marts 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

AH=sin A = 26/30 ? 0.866667 ???? sådan her??? men siden er jo ikk 0.86 lang?? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. Benyt Pythagoras korrekt til beregning af |AH|:

        |AH|2 = |AC|2 - |CH|2 = 302 - 262 = ...


Svar #7
16. marts 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Det var også det jeg havde gjort i #2? 

AH = 302+262=√(1576)= 39.6989


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er jo netop det du ikke har gjort. Sammenlign med mit udtryk i #6. Bemærk minustegnet.

        |AH|2 = 302 - 262 = 900 - 676 = 224


Svar #9
16. marts 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Ahhh, hvor er jeg dum!!! Tak. Men skal jeg så tage kvadratroden af 224, for at fine AH?? 


Brugbart svar (1)

Svar #10
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, når man kender kvadratet på en størrelse, finder man størrelsen selv ved at tage kvadratroden af dette tal.


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. juli 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:1584198.png

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. juli 2015 af Soeffi

CAS konstruktion.


Skriv et svar til: Vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.