Matematik

Matematik

16. marts 2015 af Hamsomikkemånævnes (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

Jeg har et par opgaver som omhandler fordoblingskonstant som jeg har problemer med.

Find fordoblings- eller halveringskonstanten, for nedenstående funktioner.   

a) f(x) = 20 * 1.05x

b) g(x) = 17 * 0.89x


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)


Svar #2
16. marts 2015 af Hamsomikkemånævnes (Slettet)

Jeg er ikke særlig god til at læse mig frem til tingene


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så må du have nogle gevaldige problemer med at gennemføre en HF-uddannelse.

Hvad forstår du ikke i forklaringen i den anden tråd?

For en eksponentialfunktion f(x) = b · ax benytter man udtrykket for fordoblingskonstanten

        X2 = log(2) / log(a)

der, hvis 0 < a < 1 , snarere skal forstås som minus halveringskonstanten - X1/2 .


Svar #4
16. marts 2015 af Hamsomikkemånævnes (Slettet)

Tak. Jeg forstår det nu :) mange tak


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.