Matematik

Beregning af befolkningstæthed.

17. marts 2015 af louisesk9 - Niveau: 9. klasse

Hej.

Jeg har en opgave der lyder. 

Hele Fredericia er 15km2. Og Fredericia Bykerne udgør ca. 9% af hele Fredericia. 

I Frederica bor der ca. 36700 mennesker. Ca. 5700 af dem bor i Frederica Bykerne. 

Befolkningstætheden i hele Fredericia kan beregnes til (36700:15)indb./km2 = 2450indb./km2.

Beregn befolkningstætheden i Fredericia Bykerne. Hvordan gør man det? 

-Jeg har regnet mig frem til at Fredericia Bykerne ca. udgør 1,31km2 ud af de 15km2 hele Fredericia er.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2015 af Number42 (Slettet)

Fredericia er 15 km2 så hvad er 9 pct af det? Der har du arealet af bykernen. Du har 5700 i bykernen så hvor mange er der pr km2 i bykernen? Du er jo godt på vej.

Svar #2
17. marts 2015 af louisesk9


Svar #3
17. marts 2015 af louisesk9

#1 Fredericia er 15 km2 så hvad er 9 pct af det? Der har du arealet af bykernen. Du har 5700 i bykernen så hvor mange er der pr km2 i bykernen? Du er jo godt på vej.

Skal jeg så sige 5700:3,31 det giver 4351. Er det så resultatet? altså indbygger pr. km2? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2015 af Number42 (Slettet)

Ja, det ser da godt ud.

Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke helt korrekt. Man skal beregne 9% af Fredericias areal på 15 km2 for at finde arealet af bykernen, dvs.

        Abykerne = 15km2 · 0,09 = 1,35 km2 .

Befolkningstætheden i bykernen er så

        5700 indb / 1,35 km2 = 4222 indb/km2 .


Svar #6
17. marts 2015 af louisesk9

#5

#3

Det er ikke helt korrekt. Man skal beregne 9% af Fredericias areal på 15 km2 for at finde arealet af bykernen, dvs.

        Abykerne = 15km2 · 0,09 = 1,35 km2 .

Befolkningstætheden i bykernen er så

        5700 indb / 1,35 km2 = 4222 indb/km2 .

Okay tusind tak :)


Skriv et svar til: Beregning af befolkningstæthed.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.