Fysik
Ideal gas - Adiabatisk proces
Godaften
Jeg sidder med en fysik opgave, jeg forsøgt at lave anden del, men ved ikke om dette er korrekt, desuden har jeg brug for hjælp til første del af opgaven, håber der er nogle der har tid til at hjælpe mig
Tak på forhånd
Svar #1
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)
Forstår du ikke integrationsdelen? I integrationsdelen skal der et minustegn på højre side i 2. ligning.
Svar #2
18. marts 2015 af Falaffel (Slettet)
Okay, er integrations delen så korrekt efter rettelsen?
Kan du hjælpe med første del? Eller har jeg misforstået opgaven? :)
Svar #3
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)
Ja, ellers er integrationsdelen korrekt. Den ender jo med p·Vγ = konstant.
Hvis Q = 0, har man
CV dT + p dV = 0 og Cp dT - V dp = 0
dvs
dT = -p/CV dV = V/Cp dp
eller
Cp/CV dV/V = - dp/p
eller
γ dV/V = - dp/p
Svar #4
18. marts 2015 af Falaffel (Slettet)
Men skal opgaven forstås som to dele, eller en? Hvis det er en opgave, så tror jeg ikke jeg kan se hvordan man skal bruge første brug de to ligninger til integrations delen :-)
Svar #5
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)
#4
Man benytter ligningerne (3.9) og (3.14) til at udlede differentialligningen
γ dV/V = - dp/p
som man så integrerer.
Svar #6
18. marts 2015 af Heptan
Kan man tage den γ'te rod på begge sider og dermed sige at pv = konstant ?
Svar #7
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)
#6
Nej. Det er jo ikke (p·V)γ der er konstant, men p·Vγ , der er konstant.
Svar #8
18. marts 2015 af Falaffel (Slettet)
Hmmm, okay.
Men til sidst i integrations delen, så tager man vel ln på hver side for at fjerne ln, men så burde der vel stå:
p·Vγ=ln(konstant) ???
Svar #10
18. marts 2015 af Falaffel (Slettet)
Okay
En anden ting jeg ikk er med på hvor kommer γ fra, se billede
Svar #11
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)
#9
Man har
γ dV/V = - dp/p
eller
γ·V1∫V2 dV/V = - p1∫p2 dp/p
eller
γ·ln(V2/V1) = -ln(p2/p1)
eller
(V2/V1)γ = p1/p2
eller
p2·V2γ = p1·V1γ
Skriv et svar til: Ideal gas - Adiabatisk proces
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
