Kemi

Beregn koncentrationen af Al^3+

19. marts 2015 af Kemi1996 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har problemer med at løse opgave 5b) i dette eksamenssæt

Håber der er nogen, der kan hjælpe 

På forhånd, tak 

Vedhæftet fil: Opgave 5.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2015 af mathon

5b)

                                             AlPO4 (s)   +   2 H+ (aq)   \rightleftharpoons   Al3+ (aq)   +   H2PO4- (aq)
ligevægtsmolariteter:                               10-3 - 2x             x                      x

med ligevægtsbrøk:

                                  \frac{\left [ Al^{3+} \right ]\cdot \left [ H_2P{O_{4}}^{-} \right ]}{\left [ H^+ \right ]^2}=0,40

                                  \frac{x^2}{\left ((10^{-3}\; M)-2x \right )^2}=0,40\; \; \; \; \; 0<x<0,5\cdot 10^{-3}

                                  x=1,42857\cdot 10^{-4}\; M

                                  \left [ Al^{3+} \right ]=x=1,42857\cdot 10^{-4}\; M


Svar #2
19. marts 2015 af Kemi1996 (Slettet)

#1 Jeg takker for hjælpen !


Skriv et svar til: Beregn koncentrationen af Al^3+

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.