Matematik

Vækst - hvordan gør man liiiige her

19. marts 2015 af masai1 - Niveau: B-niveau

fra Stx mat B dec 2012

En graf viser udvikling i antal individer N i en population af dyr.

Bestem væksthastigheden for antallet af indivier i populationen til tidspunktet T= 50

Når T = 50 er antal dyr 90  og når T = 0 så er antal dyr 6

der er vedlagt nogle bilag med grafen hvor der er tegnet nogle "linjer" ind hist og pist - jeg ved ikke om jeg skal bruge dem

Vedhæftet fil: mat stx.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Indtegn tangenten til grafen i punktet (50 , 90) og bestem hældningskoefficienten for denne tangent. Det er væksthastigheden til dette tidspunkt.


Svar #2
19. marts 2015 af masai1

Tak

men

jeg troede jeg måske skulle bruge en sekanthældning ...... men det er så tangenthældningen jeg skal finde.

når jeg så har hældningstallet - så synes jeg da, at jeg mangler en funktionsforskrift for N(t)   '??


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indtegn tangenten, aflæs koordinatsættene for to punkter på tangenten, og beregn tangentens hældningskoefficient ud fra de to punkter. Man kender ikke forskriften for N(t) -- man skal benytte grafen for funktionen og den derpå indtegnede tangent.


Svar #4
19. marts 2015 af masai1

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Vækst - hvordan gør man liiiige her

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.