Matematik

HJÆLP - 2 spørgsmål!!

22. marts 2015 af Olehansennn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle som kan hjælpe med disse spørgsmål: 

1) Forklar hvordan differentialregning hænger sammen med begrebet væksthastighed

2) Redegør for, hvorledes de karakteristiske træk ved lineær og eksponentiel vækst kan beskrives og analyseres ved hjælp af differentialregning. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2015 af mathon

væksthastighed er, for
                                          y=f(x)

                                         \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=f{\, }'(x)

lineær funktion:
                                          y=f(x)=ax+b

                                         \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=f{\, }'(x)=a

eksponentiel funktion:
                                          y=f(x)=b\cdot a^x\; \; \; \; \; \; \; \; a\in \mathbb{R}_+\backslash\{1\}

                                         \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=f{\, }'(x)=\ln(a)\cdot y


                                        


Svar #2
22. marts 2015 af Olehansennn (Slettet)

Mange tak, men tror desværre min lærer forlanger et lidt mere dybdegående svar.


Skriv et svar til: HJÆLP - 2 spørgsmål!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.