Matematik

Cirklens diameter

22. marts 2015 af blablabla1383 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Har nu søgt lidt rundt på nettet uden held. 

Hvordan finder jeg en cirkels diameter hvis jeg kun kender arealet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2015 af mathon

                A_{circ}=\frac{\pi }{4}\cdot d^{\, 2}

                d=\sqrt{\frac{4\cdot A_{circ}}{\pi }}=2\cdot \sqrt{\frac{A_{circ}}{\pi }}


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2015 af mathon

eller
                A_{circ}=\pi \cdot r^2

                r=\sqrt{\frac{A_{circ}}{\pi }}

                d=2r=2\cdot \sqrt{\frac{A_{circ}}{\pi }}
           


Skriv et svar til: Cirklens diameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.