Kemi

hvordan beregner jeg stofmængde for hvert enkelt forbindele

22. marts 2015 af eliat (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg ved for at beregne stofmængde kan bruge koefficienterne ved at gange men i min reaktion har jeg ikke koefficienter

Vedhæftet fil: kemi stof.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2015 af 123434 (Slettet)

Stofmængden for NH3

M=17,03 g/mol

m=14,47 g

n=m/M

n=14,47g:17,03 g/mol=0,85 mol

Stofmængden af NH3 er 0,85 mol


Svar #2
22. marts 2015 af eliat (Slettet)

123434 jeg har også regnede det ud på den måde men hvordan man regne de andre stofmængder ud .?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2015 af 123434 (Slettet)

Volumet af NH3

Temperaturen er 20 grader celsius. Temperaturen skal altid omregnes til kelvin.

k=*C+273,15

k=20+273,15=293,15

T=293,15

p er trykket, som angives til 1 bar

p=1

Da trykket her måles i bar, er gaskonstanten 0,08314 L. R=0,08314

Stofmængden af NH3 blev beregnet til 0,85 mol. n=0,85

Vi skal nu finde volumen for NH3. Volumen angives i liter

V=nRT/p

VNH3=(0,85*0,08314*293,15)/1

VNH3=20,72 L

Volumen for NH3 er 20,72 liter


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2015 af 123434 (Slettet)

Stofmængde for CO2

M=44,01 g/mol

m=37,40 g

n=m/M

n=37,40 g:44,01 g/mol=0,85 mol

Stofmængden for CO2 er 0,85 mol


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. marts 2015 af mathon

2.
      Idealgasligningen
      giver:
                             V=\left ( 23,218\; \frac{L}{mol} \right )\cdot n


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. marts 2015 af mathon

67,9 g NH4HCO3  er 0,858892 mol  NH4HCO3    

1.     
         

                                                NH_4HCO_3\; _{\textit{(\color{Red} s})}\; \; \rightarrow \; \; NH_3\; _{\textit{(g)}}\; \; +\; \; CO_2\; _{\textit{(g)}}\; \; +\; \; H_2O\; _{\textit{(g)}}
ækvivalente stofmængder:     0,858892 mol                    0,858892 mol         0,858892 mol      0,858892 mol

2.

              V_{NH_3}=V_{CO_2}=V_{H_2O}=\left ( 23{,}218\; \frac{L}{mol} \right )\cdot \left ( 0{,}858892\; mol \right )=19{,}9418\; L


Skriv et svar til: hvordan beregner jeg stofmængde for hvert enkelt forbindele

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.