Matematik

Gør rede for at følgende udsagn er korrekt

25. marts 2015 af sørenhansen11 (Slettet) - Niveau: A-niveau



Hej

Hvordan kan man gøre dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2015 af peter lind

Gang parenteserne ud eller alternativ brug reglen om to tals sum gange de samme to tals differens


Svar #2
25. marts 2015 af sørenhansen11 (Slettet)

Er det næsten ikke FOR nemt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2015 af peter lind

Jeg synes også det er for nemt for gymnasiet. Jeg synes også at det hører hjemme i folkeskolen og ikke i gymnasiet.


Svar #4
25. marts 2015 af sørenhansen11 (Slettet)

Ja det virker lidt besynderligt, men tak! ;)


Brugbart svar (2)

Svar #5
25. marts 2015 af mette48 (Slettet)

#1

Man kan da ikke gøre rede for at et udsagn er sandt ved at benytte den regel, som udsagnet udtrykker.

Gang parenteserne ud på " slavemaner"


Svar #6
25. marts 2015 af sørenhansen11 (Slettet)

Skal man også forklare det med ord? #5

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2015 af peter lind

#5 Opgaven er ikke en generel regel, men et eksempel, hvor man kan bruge reglen. Det skulle man i folkeskolen, men ikke i gymnasiet.


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. marts 2015 af SuneChr

2.gradsligningen
x2 - 4 = 0
har de to reelle rødder
x = - 2  ∨  x = 2

x2 - 4 = 1·(x - (- 2))·(x - 2)

x2 - 4 = (x + 2)·(x - 2)


Brugbart svar (2)

Svar #9
26. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man skal redegøre for, at udsagnet

        (x+2)·(x-2) = x2 - 4

er sandt, må man som #5 er inde på gange venstresiden ud og reducere, hvorved man når frem til udtrykket på højresiden.


Svar #10
26. marts 2015 af sørenhansen11 (Slettet)

Nu bliver jeg forvirret.. Hvad er den rigtige metode? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. marts 2015 af peter lind

begge er rigtige


Skriv et svar til: Gør rede for at følgende udsagn er korrekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.