Andre fag

Jeg er gået i stå..

26. marts 2015 af Jessies (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen

Så jeg har emnet Inertimomentet i Teknikfag/Matematik.

Og jeg skulle finde U(I).

U(I) = (Q · L3 / 48 · E) · I-1

og jeg har værdierne:

L = 2m

E = 9000MPa

I = 341718,75mm4

også skulle jeg først finde Q, jeg ved ikke rigtig hvordan, men jeg har gjort sådan her:

Jeg har lavet en forsøg hvor jeg har en bjælke 45x45. Der sætter jeg nogen tunge bøger på midten af bjælken og de bøger vejer 8,652kg til sammen.

Også har jeg: 8,652 · 9,82 = 84,96N

84,96 / 2000 = 0,0425 => 0,0425N/m / 1000 = 0,0000425. Dvs 425 · 104 kN/m

Lyder det rigtigt nok at Q = 425 · 104 kN/m? eller er det helt fokert?

   

Svar #1
26. marts 2015 af Jessies (Slettet)

Også derefter:

U(I) = (425 · 104 · 23 / 48 · 9000) · 341718,75mm4 = 0,00019 ??

   

Svar #2
26. marts 2015 af Jessies (Slettet)

Håber der er nogen der vil hjælpe :)

   

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er Q?

Spørgsmålet hører hjemme i fysikforumet.


Svar #4
27. marts 2015 af Jessies (Slettet)

Er det ikke linielasten på midten af bjælken? (bøgernes masse omregnet til kN)

I opgaven står der bare sådan: Q = ? [kN]

   

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg gik ud fra, at du vidste, hvad størrelserne stod for. 10-potensen skal nok revideres.


Skriv et svar til: Jeg er gået i stå..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.