Kemi

Beregning af stofmængden

04. april 2015 af XoXo12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan beregner jeg stofmængden af 60mg c-vitamin?

:) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2015 af Heptan

Benyt

n = m/M

... slå molarmassen M op for c-vitamin, og beregn stofmængden n, idet massen m er 0,060 g.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2015 af 123434 (Slettet)

M=176,12 g/mol

Et mol C-vitamin vejer 176,12 gram. M=176,12 g/mol

Du har 0,060 gram C-vitamin. vægten/massen af den mængde, som har til rådighed er 0,060 gram. m=0,060 gram

Du vil nu finde ud af hvor mange mol du har

n=0,060g:176,12g/mol=0,00340677 mol


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2015 af Heptan

Du har en faktor 10 fejl, men ellers korrekt


Svar #4
06. april 2015 af XoXo12 (Slettet)

Mange tak for hjælpen. Men hvad er faktor 10 fejl? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2015 af Heptan

Regnestykket

0,060g:176,12g/mol

giver 0,000340677 mol


Svar #6
06. april 2015 af XoXo12 (Slettet)

Okay, så er jeg helt med,
Endnu en gang mange tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2015 af Heptan

Det var så lidt! (:


Skriv et svar til: Beregning af stofmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.