Matematik

Bestemme to vinkler + potensudvikling

05. april 2015 af SashaStub (Slettet) - Niveau: C-niveau

Denne her opgave jeg har i en blækregning, gør mig meget usikker på mine resultater.
Jeg har en retvinklet trekant da C = 90, b = 8,4 og c = 14,7. Og jeg skal bestemme både vinkel A og B. Så jeg har gjort brug af:

cos(A)=\frac{b}{c}

Hvilket jeg har fået til at A = 55,2. Men så er det at jeg ikke ved hvordan jeg regner ud hvad vinkel B er. Hvis jeg bare sætter cos til vinkel B gør det jo ingen forskel, fordi man stadig har de samme to sider at regne med(hvis det gav mening). Så jeg skrev i min opgave:

180-(90+55,2)=34,8

Så dvs. jeg fik B = 34,8. Men er det en forkert metode?

Min anden opgave er underlig, og jeg mistænker en fejl i den model jeg har fået udleveret, hvilket lyder: y= 16800\cdot x^{^{-2}}  hvor y = er den anbefalede tæthed (rødgraner pr. hektar) og x = træhøjden(meter). Og jeg skal bestemme træhøjden for den anbefalede tæthed på 3000 rødgraner pr. hektar:

3000 = 168000\cdot x^{-2}

\frac{3000}{168000} = x^{-2}

\sqrt[-2]{\frac{3000}{168000}} = x = -0,1336

Tallet er underligt fordi det er negativt, er der et eller andet jeg har gjort forkert i min udregning?

Tak for jeres hjælp og tid!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Fremgangsmåden for den første opgave er korrekt. Man benytter jo, at vinkelsummen i en trekant er 180º.

Opg 2. Du skal bestemme dig for, om konstanten er 16800 eller 168000 . Man skal så løse ligningen

        3000 = 168000 · x-2 ,

dvs

        x2 = 168000/3000 = 56

hvorfor

        x = √56 = 7,48 m .

Bemærk, at x-2 = 1/x2 . Dine udregninger er ikke korrekte.


Svar #2
05. april 2015 af SashaStub (Slettet)

Okay, men i opgave 2 er det underligt, for det er sådan har jeg ikke lært at finde/isolerer x, og konstanten er 168000. Men mange tak for hjælpen!


Svar #3
05. april 2015 af SashaStub (Slettet)

Undskyld, jeg mener at den måde du fandt x er ikke sådan jeg har lært at isolerer x.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man starter med at isolere x2 , hvorefter man finder x ved at uddrage kvadratroden.


Svar #5
06. april 2015 af SashaStub (Slettet)

Nå okay, mange tak!


Skriv et svar til: Bestemme to vinkler + potensudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.