Kemi

pH- beregning af syre

09. april 2015 af LolLars (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn pH i mælkesyre opløsningen før tilsætning af NaOH.

pKs=3,84, hvilket gør den middelstærk. derfor skal formel: pH=-log((-ks+4.......findes på google) bruges. Mit spørgsmål er så hvad er Ks og hvordan findes den?!
Koncentrationen af mælkesyre er 0,08 M
På forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2015 af mathon

             -\log(K_s) =pK_s

             \log(K_s) =-pK_s

             K_s =10^{-pK_s}

                


Svar #2
09. april 2015 af LolLars (Slettet)

Tusinde tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2015 af mathon

pH i 0,08 M mælkesyre:

                                pH=-\log\left ( \frac{-K_s+\sqrt{{K_{s}}^{2}+4\cdot K_s\cdot 0,08}}{2} \right )      

                                pH=-\log\left ( \frac{-10^{-3,84}+\sqrt{10^{-7,68}+4\cdot 10^{-3,84}\cdot 0,08}}{2} \right )


Skriv et svar til: pH- beregning af syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.