Matematik

Integration ved substitution

12. april 2015 af JustMyName (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem integralet 3x2 / x3-7, hvor øvre grænse er 3 og nedre grænse er 2 (se vedhæftet)

----------------

Hjælpfunktionen u er x3-7

du/dx = 3x2 <=> dx = du/3x2

Er dette korrekt?


Svar #1
12. april 2015 af JustMyName (Slettet)

Vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2015 af mathon

Hjælpfunktionen u er u = x3 - 7

du/dx = 3x2 <=> du = 3x2dx   Man udtrykker sig sjældent med blandede variable.   (men kan godt)


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. april 2015 af mathon

           

                                  \int_{2}^{3}\frac{3x^2}{x^3-7}\, \textup{d}x=\int_{2}^{3}\frac{1}{x^3-7}\, \left (3x^2\textup{d}x \right )=\int_{1}^{20}\frac{1}{u}\, \textup{d}u


Svar #4
12. april 2015 af JustMyName (Slettet)

er det ikke meningen, at dx skal isoleres og ikke du?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2015 af mathon

              Nej tværtimod.


Skriv et svar til: Integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.