Matematik

En funktion f er givet ved f(x)=5e^x+x^4

13. april 2015 af Emmakaatrine (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) Bestem f'(x)

Jeg har slet ikke forstået det der f'(x) udover at det er hældningen på grafen..


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2015 af mathon

             f{\, }'(x)=5\cdot e^x+4\cdot x^{4-1}               da   \left (e^x \right ){}'=e^x  og  \left ( k\cdot x^n \right ){}'=k\cdot n\cdot x^{n-1}

             f{\, }'(x)=5 e^x+4x^{3}


Svar #2
13. april 2015 af Emmakaatrine (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :-)

 


Skriv et svar til: En funktion f er givet ved f(x)=5e^x+x^4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.