Matematik

Hjælp til modeller

13. april 2015 af bananman (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal løse denne opgave (b), og jeg er kommet frem til en løsning, men skal bare være sikker på den er rigtig. x= 13 og a=118.924 og b=9.45857

Så resultatet er 1556


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2015 af Toonwire


Svar #2
14. april 2015 af bananman (Slettet)

Jeg har prøvet at lave en linæer regression i excel, hvor jeg fik det til at være y= 9,4586x+118,92, som ikke kan. Hvis jeg prøver at sætte x til 2 så får jeg ikke 134,7


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2015 af Toonwire

Ved lineær regression over tabellens data fås

f(x)=9.4586x+118.92

\\ \mathbf{b)} \\ f(13)=9.4586\cdot 13+118.92=241.88 ~~~\Rightarrow~241.88~\text{mio. passagerer}
 

Vær opmærksom på, at x angiver antal år efter 1994 (som du har husket)

Din sidste udregning er bare forkert - tallene a og b, som du har fundet frem til, er rigtige :)


Svar #4
14. april 2015 af bananman (Slettet)

Ok tak :)


Svar #5
14. april 2015 af bananman (Slettet)

Så svaret til a er som jeg har fundet ? altså y= 9,4586x+118,92


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2015 af Toonwire

#5

Yep


Skriv et svar til: Hjælp til modeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.