Matematik

rumfang ved rotering om x akse

14. april 2015 af madmil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeh har fået opgaven: du skal bestemme rumfanget af det omdrjningslegeme, der fremkommer, når den de af ovenstående areal, der er beliggende i 2 kvadrant, drejes 360° om x-aksen

der er tale om f(x)=x^2-1 og g(x)=-x

jeg har beregnet hele rumfanget ved at tage integralet fra deres skæringspunkter og mellem de to grafer

det totale areal bliver 1,86

spørgsmålet er, hvordan beregner jeg rumfang ved hjælp af integrale?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2015 af peter lind

for f(x) V = 2π∫ f(x)2 dx


Svar #2
14. april 2015 af madmil (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: rumfang ved rotering om x akse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.